skip to main | skip to sidebar

Birseyogren

9 Nisan 2012 Pazartesi

Nörotoksin Nedir? Yenir mi içilir mi nedir bu Nörotoksin


Nörotoksin Nedir Yenilebilir birşey midir içilirmi neyin nesidir bu nörotoksin... Oley be birazdan birşey daha öğrenicem...



Kelimeleri Çözümleyelim

Kelime Nereden Geliyor diye Sorulcak Olursa Yunancadan Gelirmiş. Neuron: Sinir ,Toxikon: Zehir  Demekmiş. Yani Sinirlere Etki Eden Zehir.

Peki Bu Vücüda Girdiğinde Nasıl bir Etki Yapıyor

bu Nörotoksin Çok Zehirli olduğundan Sizi 4 Dakikalık izafi bir zaman diliminde sizi Çok Rahat öldürebilir.
Etkisi Önce Acı Çekip daha Sonra Bu Acıyı hissetmemeye başlıyormuşuz.Sonra Felç Geçirip Kalbimizi Durduruyormuş bu Zehir.

Bu Nörotoksin Hangi Hayvanlarda Var (2 Örnek)

Çeşitli İsimleri var biz buna zehirli kurbağa diyelim Ve Bu Kurbağa Dünyanın En Zehirli Hayvanıdır. Öyleki Resimden Bile zehirlenebilirsiniz :) 
                                            Inland Taipan – (Oxyuranus microlepidotus)
Memleketi Avustralya'miş Bu Yılan Utangaçmış. ve Kaçmayı Tercih ediyormuş ama siz inat ederseniz...sıçtınız demektir çünkü bu kobra yılanından 100 kat daha güçlüdür. Isırıktan hemen sonra sinir sistemi çöker, kusma başlar; yumuşak dokularda kas felci ve sonunda gelen solunum felci ile ölüm gerçekleşir bir ısırığı 100 insan 250.000 fareyi öldürecek güçte bir ısırıktır.yani isirdiginda azami 110 miligram zehir salgılar bu o kadar insani ve fare öldürmeye gelir yani bir ısırıkta değil. yani uzak duralım aman :)




Oley be Birşey daha Öğrendim...


0 yorum:

Yorum Gönder